Ο Király και ο «μύθος» της γκρι φόρμας!

Ο Gábor Király έχει χτίσει έναν «μύθο» γύρω από το όνομα του, αναγκάζοντας αρκετούς να μπουν στον πειρασμό να λύσουν το μυστήριο της γκρι φόρμας.

 

Μετράει εσχάτως 830 συμμετοχές και το κοντέρ δεν σταματάει να γράφει. Έχοντας «πατήσει» τα 43 του χρόνια, ο «γερόλυκος» Μαγυάρος goalkeeper συνεχίζει να υπερασπίζεται τα goalposts της Haladas, φορώντας την αγαπημένη του γκρι φόρμα. Από το 1993, όπου και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, μέχρι και σήμερα, ο έμπειρος τερματοφύλακας δεν έχει αποχωριστεί σχεδόν ποτέ το ιδιόρρυθμο αγωνιστικό του ντύσιμο.

 

 

Το μυστήριο στην υπόθεση Király ξεκίνησε όταν ο Ούγγρος μετέβη στο Βερολίνο, για λογαριασμό της Hertha Berlin. Ήταν καλοκαίρι του 1997, όταν οι πρωτευουσιάνοι έφερναν από την Haladas τον ταλαντούχο goalkeeper. Έκτοτε, και ενώ τα χρόνια περνούσαν και ο Király έδειχνε να απολαμβάνει να αγωνίζεται, μην φορώντας το τυπικό σορτσάκι, πολλοί αποφάσισαν να ασχοληθούν με την ιδιάζουσα περίπτωση του.

Η καριέρα του διεθνούς Ούγγρου τερματοφύλακα είναι πραγματικά αξιοζήλευτη, έχοντας περάσει από σπουδαία πρωταθλήματα και εξαιρετικούς συλλόγους, με τους οποίους κατάφερε να «λάμψει», παρόλο που ποτέ του δεν βρέθηκε στην elite του ποδοσφαιρικού στερεώματος. Δουλευταράς, πάντα ταπεινός με σταθερά καλή απόδοσ