Όταν η Cardiff υπέταξε τη Real Madrid

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, η Ουαλική ομάδα έχει καταφέρει να κερδίσει τη «Βασίλισσα» σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση!

 

Για κάποιον που αγαπάει και παρακολουθεί χρόνια το Αγγλικό ποδόσφαιρο, το να αναφέρει πόσες αξέχαστες Ευρωπαϊκές βραδιές έχουν προσφέρει οι Αγγλικές ομάδες είναι περιττό. Χωρίς να συμπεριλάβει καν στην κουβέντα τα μεγαθήρια Liverpool και Manchester United, μπορεί πρόχειρα να ανακαλέσει στη μνήμη του πολλές περιπτώσεις στις οποίες κάποιος σύλλογος από το Νησί έκανε την Ευρώπη να παραμιλάει με τα επιτεύγματά του.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών από την πρωτάρα Nottingham Forest τις σεζόν 1978-79 και 1979-80, η άνοδος της Aston Villa στην κορυφή της Ευρώπης το 1982 κόντρα στην τεράστια Bayern Munchen, η κατάκτηση του Κυπέλλου Uefa από την Ipswich το 1981, η πρόκριση των Middlesbrough και Fulham στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης το 2006 και το 2010 αντίστοιχα, είναι μόνο ορισμένα, πρόχειρα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν αυτό που αναφέραμε πιο πάνω.

Σήμερα επιλέξαμε να ασχοληθούμε και να φέρουμε «στο φως» μια ιστορία που κατά πάσα πιθανότητα οι περισσότεροι από εσάς δε γνωρίζετε. Για την ακρίβεια, δεν τη γνώριζα ούτε εγώ προσωπικά. Χαζεύοντας στο YouTube, έπεσα πάνω σε ένα βίντεο με τις 5 καλύτερες version του γνωστού πλέον συνθήματος Allez Allez Allez.<