Όταν γεννήθηκαν οι Έλληνες Υποστηρικτές Αγγλικού Ποδοσφαίρου!

Γυρνάμε τον χρόνο πίσω όταν μια ομάδα νέων παιδιών γεμάτη όρεξη για το αγγλικό ποδόσφαιρο ήταν στην «αφετηρία»!

 

18 Ιουνίου 2013 – 18 Ιουνίου 2018

Πέρασαν πέντε ολόκληρα χρόνια γεμάτα αναμνήσεις, πέντε χρόνια που κοιτάς πίσω στον χρόνο και αναρωτιέσαι «πώς πέρασαν τόσο γρήγορα, σαν χθες το θυμάμαι»… Όντως, πώς πέρασαν έτσι; Είναι να απορείς με τον χρόνο, αλλά όπως λένε, όταν περνάς καλά με ανθρώπους που αγαπάς και το ευχαριστιέσαι, ο χρόνος τρέχει σαν τρελός για να τελειώσει η στιγμή… «Αν καθίσεις με ένα ωραίο κορίτσι για μια ώρα σου φαίνεται σαν ένα δευτερόλεπτο», έλεγε, εξάλλου, ο Albert Einstein.

Ήταν απογευματάκι, καλοκαίρι, 18 Ιουνίου του 2013, όταν καθώς καθόμουν στο μπαλκόνι μου και δεν είχα τι να κάνω, σκέφτηκα να φτιάξω μια σελίδα για το αγγλικό ποδόσφαιρο.  Τότε, είχε πάρει και ο ΟΤΕ TV τα δικαιώματα του πρωταθλήματος και πίστευα πως θα ήταν μια καλή ευκαιρία για να ενημερώνεται ο κόσμος.

 

Η πρώτη ανακοίνωση της νέας μας σελίδας

 

Τα πράγματα όμως δεν ξεκίνησαν όπως τα περίμενα, με το ζόρι βρέθηκαν διαχειριστές και με πολύ κόπο φτάσαμε 100 μέλη σε ένα διάστημα ενός μήνα. Τα παιδιά βαρέθηκαν και αποχώρησαν από την σελίδα κι έτσι έμεινα ο μόνος διαχειριστής, κάτι που ήταν αδύνατο να συνεχίσω και με αυτόν τον τρόπο παραίτησα την σελίδα.

Λίγους μήνες μετά, η Premier League – Greek Supporters (όπως ήταν το όνομα της) βγήκε ξανά στην επιφάνεια, έκανα όλες τις απαραίτητες ενέργειες, βρήκα άξια άτομα και η σελίδα σιγά σιγά άρχισε να ανεβαίνει σταδιακά. Μέσα σε περίπου 1,5 χρόνο, φτάσαμε αισίως τα 9.000 άτομα, μέχρι το Facebook και η Premier League να μας ρίξουν λόγω πνευματικών δικαιωμάτων.

 

Ξενερώσαμε, πονέσαμε. Ξέρετε, είναι δύσκολο να βλέπεις μια προσπάθεια πεντακοσίων ημερών να πηγαίνει χαμένη.

 

Μπορεί να φαίνεται απλό όλο αυτό που γίνεται, αλλά πραγματικά πρέπει να αφιερώσεις αρκετές ώρες από την καθημερινότητα σου για να γράψεις ένα άρθρο αφιλοκερδώς. Όμως δεν το βάλαμε κάτω, πεισμώσαμε και την ίδια κιόλας στιγμή ο Νίκος πάτησε το κουμπί δημιουργίας της νέας σελίδας, με νέο όνομα αλλά με την ίδια τρέλα!
Οι «Έλληνες Υποστηρικτές Αγγλικού Ποδοσφαίρου» ήταν γεγονός και σας κρατάνε συντροφιά μέχρι και σήμερα και θα σας κρατάνε για πολλά ακόμα χρόνια!

Μπορεί να έχω αποχωρήσει για προσωπικούς λόγους, αλλά παρακολουθώ κάθε μέρα και κάθε ώρα τα παιδιά, ότι άρθρο γράφουν είναι πραγματικός θησαυρός και νιώθω πάρα πολύ περήφανος που άφησα πίσω μου ανθρώπους με όρεξη και μεράκι για να αφιερώσουν ώρες από την ζωή τους για να γράψουν. Επίσης, είμαι ακόμα πιο χαρούμενος όταν βλέπω όλους εσάς να τους στηρίζετε. Πραγματικά είναι απίστευτη η ευχαρίστηση που νιώθουν όταν διαβάζουν θετικά πράγματα.

 

Ένα από τα λίγα "απομεινάρια" της παλιάς μας σελίδας

 

Τις στιγμές που πέρασα σε αυτή την σελίδα, σε αυτό το γκρουπ αλλά ιδιαίτερα στο chat που έχουμε δημιουργήσει, δεν τις αλλάζω με τίποτε στον κόσμο. Όλες αυτές οι αναμνήσεις που έζησα εδώ και τέσσερα χρόνια, με συγκινούν γιατί ήταν τόσο δυνατές που σε κάνουν να τις νοσταλγείς συνέχεια.

Οι ΕΥΑΠ, είναι η δεύτερη μου οικογένεια, είναι τα αδέρφια μου, οι φίλοι μου, τα δικά μου παιδιά, ξέρω πάντοτε πως θα είναι εδώ για μένα, ακόμα κι αν δεν έχουμε γνωριστεί από κοντά, ξέρω πάντα πως θα με αγκαλιάσουν όταν τους χρειαστώ. Όμως, να κάνετε το ίδιο κι εσείς, να τους αγκαλιάζετε όταν σας έχουν ανάγκη, στηρίξτε τους όπως εσείς ξέρετε και δώστε τους την κατάλληλη δύναμη να συνεχίσουν αυτό που κάνουν.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που έχουν περάσει αυτά τα τέσσερα χρόνια από την σελίδα και ειλικρινά είναι πάρα πολλοί.

Στέλνω σε όλους τους χαιρετισμούς μου, ένα ευχαριστώ και ένα συγγνώμη από όσους είχαμε παρεξηγηθεί για ανόητους λόγος.

 

Το πρώτο σήμα των ΕΥΑΠ φτιαγμένο από τον Τσίλι

 

Αυτοί είναι οι ΕΥΑΠ για μένα λοιπόν, η οικογένεια μου, έχω τον καθένα σας μέσα στην καρδιά μου και συνεχώς θα σας στηρίζω με όποιον δυνατό τρόπο μπορώ. Συνεχίστε αυτό που κάνετε και μην το βάλετε ποτέ κάτω, έχετε ανθρώπους που σας αγαπούν και σας στηρίζουν δίπλα σας, τώρα ξεκινάει το -πραγματικό- ταξίδι μάγκες!

Πέντε χρόνια ΕΥΑΠ λοιπόν.!

Σας αγαπάω όλους σας,

ΜάνοςBPL