«Πιονέρος», το μεσαίο όνομα του Ralph Hasenhüttl

Στην 14η αγωνιστική της Premier League η Southampton ηττήθηκε δύσκολα με 1-0 από την Manchester City και υποχώρησε στην 7η θέση της βαθμολογίας. Το γεγονός αυτό, δεν αναιρεί την καταπληκτική πορεία των «Αγίων» την φετινή σεζόν, η οποία έχει την υπογραφή του Ralph Hasenhüttl.

 

Ήταν 25 Οκτωβρίου του 2019 όταν η Southampton γνώριζε την πιο ταπεινωτική ήττα στην ιστορία της, μέσα στο ίδιο της το σπίτι, στο St Mary’s. Το βαρύ 9-0 από την Leicester του Brendan Rodgers κατέστησε τότε την ομάδα του Ralph Hasenhüttl ένα από τα επικρατέστερα φαβορί για τον υποβιβασμό στην Championship. Σε οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα ή σε κάποιον άλλο σύλλογο, το πιο πιθανό σενάριο θα ήταν η απομάκρυνση του προπονητή, αν όχι το ίδιο βράδυ, ίσως με την επόμενη ήττα. Σ’ ένα υγιές σωματείο όμως, σαν τους «Αγίους», οι οποίοι έχουν χαρίσει στο αγγλικό ποδόσφαιρο μερικά από τα σπουδαιότερα ταλέντα, όχι μόνο δε συνέβη κάτι τέτοιο, αλλά τα αποτελέσματα στην πορεία, δεν είχαν ουδεμία σχέση με εκείνο το βροχερό βράδυ, όταν οι «Αλεπούδες» την δάγκωσαν εννέα φορές, αναγκάζοντας την πλειονότητα των οπαδών της, να αποχωρήσουν από το ημίχρονο!

 

Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε

Μετά από μια ήττα ο προπονητής δεν κοιμάται. Αναρωτιέται για το αν διάλεξε τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές. Συλλογίζεται για το εάν η προπόνησή του είναι επιδραστική και κατανοητή στους παίκτες του. Του φ