Η στέψη του πρωταθλητή…καλαισθησίας (Μέρος 2ο)

Οι ΕΥΑΠ ζητάνε τη βοήθεια σας για μία «ιδιαίτερη» στέψη. Μαζί θα αναδείξουμε την ομάδα με το ομορφότερο σήμα στις ερασιτεχνικές κατηγορίες του Νησιού.

 

Το εν λόγω αφιέρωμα θα περιλαμβάνει εννέα διαφορετικά υπό-αφιερώματα, στα οποία θα συμπεριλαμβάνονται εφτά διαφορετικές ομάδες. Κάθε υπό-αφιέρωμα θα αναφέρει μία σύντομη ιστορία για τον κάθε σύλλογο και το σήμα αυτού και στο τέλος των εννέα αυτών θα υπάρξει νοκ-άουτ φάση, ώστε να γίνει η στέψη του μεγάλου πρωταθλητή.

Συνολικά επιλέχθηκαν 63 σήματα, όλα με βάση τη δική μου προσωπική αρέσκεια, οπότε εάν υπάρχει περίπτωση να μη δείτε κάποιο δικό σας αγαπημένο. Θα εμφανιστούν σύλλογοι που βρίσκονται από τη Vanarama National (τη 5η τάξη κατηγορία) έως και τη 10η τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας. Είσαστε έτοιμοι για το απόλυτο ταξίδι καλαισθησίας; Φύγαμε για το δεύτερο μέρος!

 

 

FC United of Manchester

Νομίζω πως η παραπάνω ομάδα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Εάν είσαι φίλος του αγγλικού ποδοσφαίρου, τότε γνωρίζεις την ιστορία της. Ιδρύθηκε πολύ πρόσφατα, μόλις το 2005, από μία παρέα ατόμων που εναντιώθηκαν στους Γκλέιζερς. Οι φίλοι ήταν απογοητευμένοι με τη θρυλική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έτσι αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα νέο σύλλογο με έδρα τη κωμόπολη του Μόστον στη περιοχή του Γκρέιτερ Μάντσεστερ. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι φίλοι της ομάδας έχουν χαρακτηριστεί ως «προδότες», καθώς άφησαν τους «Κόκκινους Διαβόλους».

 

 

Marine AFC 

Φέρνει πολύ σε Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ αλλά δεν είναι. Η Μαρίν είναι ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος που εδρεύει στο Κρόσμπι του Μερσεϊσάιντ και μετράει αισίως 128 χρόνια ζωής. Οι «Μάρινερς», αν και δεν έχουν να επιδείξουν κάτι σε επαγγελματικό επίπεδο, κατέχουν ένα ιδιαίτερο ρεκόρ. Η ομάδα είχε στο πάγκο της τον Ρόλι Χάουρντ, τον προπονητή με τη μακροβιότερη προπονητική θητεία σε πάγκο μίας ομάδας στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Ο 87χρονος σήμερα Άγγλος μέτρησε 33 συναπτά έτη στο πάγκο της Μαρίν, από το 1972 έως και το 2005, όντας και η μοναδική ομάδα που ανέλαβε στη καριέρα του.