Τα ωραιότερα Αγγλικά γήπεδα της δεκαετίας του ’90

Γήπεδα με άρωμα ’90s, γήπεδα ρετρό, με στυλ Βρετανικό, με μία δόση νοσταλγίας και θαυμασμού. Αυτά ήταν τα γήπεδα-στολίδια της Αγγλίας την δεκαετία του 1990.

 

Αν αναρωτιέστε πως ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα μπορεί να να συνδυαστεί με το ποδόσφαιρο μπορείτε κάλλιστα να επισκεφτείτε έναν οποιονδήποτε ναό του ποδοσφαίρου, η πιο απλά ένα από τα χιλιάδες ποδοσφαιρικά γήπεδα ανά την υφήλιο. Αν όμως πραγματικά θέλετε να δείτε την αρχιτεκτονική καλαισθησία να «παντρεύεται» με το στοιχείο του ποδοσφαίρου στον υπερθετικό βαθμό τότε δεν έχε παρά να ρίξετε μία ματιά στο παρακάτω αφιέρωμα με τα ωραιότερα Αγγλικά ποδοσφαιρικά γήπεδα της δεκαετίας του 1990.

Γήπεδα στα οποία γράφτηκε η ιστορία της εκάστοτε ομάδας αλλά ακόμη και ολόκληρου του Βρετανικού ποδοσφαίρου. Εκεί που γεννήθηκαν και «έσβησαν» ποδοσφαιρικοί αστέρες και έκαναν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα προπονητές και πιτσιρικάδες που σήμερα θαυμάζουμε στην Premier League.

Πάμε να δούμε λοιπόν φωτογραφίες έτσι όπως της απαθανάτισε ο Stuart Roy Clarke και δημοσιεύτηκε στο «homesoffootball.co.uk»  :

 

Villa Park: Ένα από τα πιο όμορφα γήπεδα στην Αγγλία του 1990 η πρόσοψή του εκπληκτική και επιβλητική, έτσι όπως απαθανατίστηκε από τον φωτογράφο μία ηλιόλουστη αγωνιστική μέρα το 1990.

 

original

 

The Den, Milwall: Ένα ανοιξιάτικο πρωινό το 1990 η Milwall υποδεχόταν την Tottenham χαρίζοντάς μας εικόνες παραδοσιακού ποδοσφαιρικού πνεύματος.

 

original1

 

the-den-cover

 

Highbury: Δεν χρειάζονται εξηγήσεις για το παλιό γήπεδο της Arsenal, το Highbury. Κλασικό γήπεδο Βρετανικό ποδοσφαίρου, η πινακίδα φανερώνει στον επισκέπτη το γήπεδο. Εσείς τι λέτε υπήρχε περίπτωση να χάσει η γηπεδούχος ομάδα;

 

original2

 

highbury-square-arsenal-232

 

Griffin Park: Το στάδιο της Brentford από τη ίδρυση της το 1904, βρίσκεται στο δυτικό Λονδίνο και είναι το μόνο γήπεδο που έχει από μία pub σε κάθε μία από τις 4 γωνίες του!

 

original3

 

92740d39790da9745a5ae2cacc5e9ebf

 

Anfield: All time classic- γήπεδο με χαρακτηριστικό Αγγλικό παλμό, ιστορία και βεβαίως καταπληκτικούς αγώνες-ντέρμπι, όπως αυτός του 1990 απέναντι στην Arsenal.

 

original4

 

Meadow Lane: Είναι το γήπεδο της Notts Coutny και η θρυλική εξέδρα του «main stand» όπως ήταν το 1990 φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Βέβαια αυτή τη στιγμή τίποτα δεν θυμίζει την εξέδρα εκείνης της εποχής.

 

original5

 

2012-iphone-2176-e1344604593651

 

Turf Moor: Το γήπεδο της Burnley όταν πίσω στη δεκαετία του 1990 είχε ακόμη και προστατευτικά κάγκελα για τους θεατές, τότε που ακόμα δεν υπήρχαν θέσεις.

 

original6

 

turf-moor-cover

 

Wembley: Τέλη του ’90 στο παλιό στάδιο Wembley Barow εναντίον Leek Town.

 

original8

 

b8nzmvoccaaulic