The Football Hair, ένα κουρείο αφιερωμένο στην Premier League!

Ο #Άγιος «ανακρίνει» τον Παναγιώτη Δουφέκα, τον συνιδιοκτήτη του κουρείου The Football Hair που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Χαριλάου.

 

Μπορεί ένα κουρείο να μετατραπεί σε ποδοσφαιρικό «μουσείο». Ο Παναγιώτης Δουφέκας με τον δίδυμο αδερφό του θαρρούσαν πως ναι και το έκαναν πράξη. Το 2017 άνοιξε στη Θεσσαλονίκη το «The Football Hair», ένα κουρείο με θεματικό κέντρο την Premier League και μόνο. Κασκόλ, μπάλες και οτιδήποτε σχετίζεται με την Premier League βρίσκονται μέσα σε αυτόν τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Μια πρωτότυπη ιδέα που έχει κερδίσει τον κόσμο, γιατί στον κόσμο αρέσει το διαφορετικό και το πρωτότυπο.

 

 

Οι Έλληνες Υποστηρικτές Αγγλικού Ποδοσφαίρου ήρθαν σε επικοινωνία με τον Παναγιώτη και τον ανέκριναν μέσω διαδικτύου με μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.

 

 

E: Πως «γεννήθηκε» αυτό το πάθος σας; Ήταν τόσο μεγάλο ώστε να ανοίξετε ένα κουρείο με θέμα την Premier League;

 Π:Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μου δώσατε την ευκαιρία να σας μιλήσω για το μεγάλο μου πάθος, το αγγλικό ποδόσφαιρο. Από την δεύτερη τάξη του δημοτικού θυμάμαι τον εαυτό μου να παρακολουθεί συνειδητά και με πολύ πάθος ποδόσφαιρο, χωρίς κάποιος απ;o την οικογένεια μου να είναι ένθερμος υποστηρικτής και να επηρεαστώ από αυτόν. Απλά έτσι γεννήθηκα. Με το μικρόβιο της «στρογγυλής θεάς» στο αίμα.

 

 

Το αγγλικό ποδόσφαιρο έγινε σιγά σιγά το μεγάλο μου πάθος. Άρχισε να επηρεάζει το ντύσιμο μου, τα ταξίδια μου,τις ώρες των ραντεβού μου, γιατί όχι και την ίδια μου τη δουλειά.Έτσι αποφάσισα το μέρος που περνάω τον περισσότερο χρόνο της ζωής μου να αποκτήσει ποδοσφαιρικό χρώμα, κάτι που θα έκανε τη παραμονή μου στο χώρο εργασίας πιο ευχάριστη και χαλαρωτική. Κάπως έτσι γεννήθηκε το «The football hair».

 

Ε: Όπως γνωρίζουμε, το κουρείο σας άνοιξε τις πύλες του τον Αύγουστο του 2017. Ποια ήταν η αφορμή για να το διακοσμήσετε με τον συγκεκριμένο πρωτότυπο τρόπο και όχι όπως ένα συνηθισμένο κουρείο;

 

Π: Η συγκεκριμένη επιχείρηση στην οποία είμαι συνέταιρος με το δίδυμο αδερφό μου υπάρχει από το 2001 στην περιοχή, με άλλη ονομασία. Το 2017 μετακομίσαμε σε νέο χώρο τον οποίο αποφασίσαμε να διακοσμήσουμε επηρεασμένοι από τα ταξίδια μας στην Αγγλία και την όψη των βρετανικών παμπ, οι οποίες είναι ιδιαίτερες και ατμοσφαιρικές.

 

 

 

Ε: Πόσα χρήματα αλλά κυρίως πόσο χρόνο σας έχει κοστίσει η εύρεση/αναζήτηση όλων αυτών των αντικειμένων; Μερικά είναι από πελάτες τα οποία σας έχουν χαρίσει ύστερα από επισκέψεις του σε εν λόγω γήπεδα;

 

Π: Το κόστος για τη δημιουργία του συγκεκριμένου μαγαζιού είναι μεγάλο, αλλά ο κόπος και το ψάξιμο για τη συγκέντρωση όλων αυτών των αντικειμένων είναι ανεκτίμητος, καθώς είναι αποτέλεσμα περίπου είκοσι ταξιδιών τα οποία πραγματοποιήθηκαν την τελευταία δεκαετία. Υπάρχουν κάποια κομμάτια τα οποία είναι δώρα από φίλους, καθώς και κάποια άλλα τα οποία φτιάξαμε μόνοι μας με τη βοήθεια κάποιου γραφίστα.

 

Ε: Ποιο ήταν το πρώτο παιχνίδι που σας έκανε να αγαπήσετε την Premier League; Ποια είναι η αγαπημένη σας ομάδα;

 

Π: Το πρώτο παιχνίδι που παρακολούθησα στην Αγγλία ήταν το Fulham vs Aston Villa στο εξαιρετικό Craven Cottage. Οι δυο αυτές ομάδες έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου γιατί μετά από εκείνο το παιχνίδι θα άλλαζαν τα πάντα στη ζωή μου. Ο εθισμός ήταν πλέον φανερός, το μικρόβιο κυλούσε για τα καλά στο αίμα μου και η σκέψη μου όταν έμπαινα στο αεροπλάνο της επιστροφής ήταν πότε θα ξαναγυρίσω πίσω για να παρακολουθήσω τον επόμενο αγώνα. Ο μεγάλος μου έρωτας όμως έχει όνομα και αυτό είναι το Manchester City. Θυμάμαι από παιδάκι στο σχολείο όλοι υποστήριζαν την Manchester United και την Liverpool. Έτσι από αντίδραση με κέρδισε η γαλάζια πλευρά της πόλης, και τα τελευταία χρόνια με αποζημιώνει με το παραπάνω!

 

 

 

Ε: Τι αντίκτυπο έχει στους καθημερινούς σας πελάτες η ιδιομορφία της επιχείρησης σας; Βλέπετε στροφή των Ελλήνων φιλάθλων ολοένα και περισσότερο στο αγγλικό ποδόσφαιρο;

 

Π: Οι πελάτες έχουν ενθουσιαστεί με αυτήν την ιδέα και κάθε φορά που βρίσκονται στο μαγαζί χαζεύουν όλη αυτή τη συλλογή, και διαβάζουν από την πλούσια βιβλιοθήκη προγράμματα αγώνων, καθώς και σπάνια βιβλία που έχω βρει σε ένα καταπληκτικό παλαιοπωλείο στο Manchester. Είναι πολύ θετικό ότι βλέπω καθημερινά μεγάλη στροφή των Ελλήνων φιλάθλων στο Ευρωπαϊκό και ιδιαίτερα στο Αγγλικό ποδόσφαιρο. Νοιώθω χαρούμενος γιατί έχω παίξει και εγώ τον ρόλο μου σε όλο αυτό, γιατί ο κόσμος παρακινείτε από τον ενθουσιασμό μου και την τρέλα μου και ξεκινάει σιγά σιγά να γυρίζει την πλάτη στο ντροπιαστικό ελληνικό πρωτάθλημα.

 

 

 

Ε: Σίγουρα ο καθένας έχει διαφορετική άποψη, αλλά κατά την προσωπική σας κρίση, τι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστό το αγγλικό ποδόσφαιρο;

 

Π: Το Αγγλικό πρωτάθλημα είναι συναρπαστικό γιατί έχει ποιότητα, θέαμα, είναι ανταγωνιστικό από πολλές ομάδες, θεωρώ πως είναι αρκετά “καθαρό”, και η μπάλα παίζετε πάνω κάτω με ασύλληπτους ρυθμούς. Επίσης η παρακολούθηση ενός αγώνα έχει την ιεροτελεστία της.Ξεκινάει το πρωί με το γνωστό αγγλικό πρωινό, και συνεχίζει στις πλατείες και στις πάμπ που οι φίλαθλοι, φορώντας την αγαπημένη τους φανέλα, πίνουν μπύρες, τρώνε λουκάνικα, και τα προγνωστικά παίρνουν και δίνουν. Φυσικά από τα πηγαδάκια δεν λείπουν γυναίκες, μικρά παιδιά, καθώς και ηλικιωμένοι που μπορούν να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα χωρίς κανένα κίνδυνο. Αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους που κάνουν το αγγλικό ποδόσφαιρο μοναδικό και ξεχωριστό.

 

 

 

Ε: Εκτός από την εμφανή σας αγάπη για την Premier League, τρέφετε παρόμοια αγάπη και για την εθνική Αγγλίας ή μήπως σας έχει κερδίσει κάποια άλλη εθνική ομάδα;

 

Π: Η εθνική Αγγλίας πιστεύω ότι αδικεί τον εαυτό της τα τελευταία χρόνια και θα ήθελα κάποια μέρα να τη δω να κατακτά το ευρωπαϊκό κύπελλο και γιατί όχι και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Παρ’ όλα αυτά, εκτιμώ όμως ότι έχει ακόμα δρόμο να διανύσει για τόσο μεγάλα επιτεύγματα!

 

 

 

Ε: Γίνονται συχνά μαζώξεις Αγγλόφιλων στο κουρείο για την μαζική παρακολούθηση αγώνων από το αγαπημένο μας πρωτάθλημα;

 

Π: Τα τελευταία χρόνια πολλοί fans Αγγλικών συλλόγων έχουν οργανωθεί σε συνδέσμους και παρακολουθούν τις αναμετρήσεις των αγαπημένων τους ομάδων σε κάποια μαγαζιά που έχουν ορίσει σαν μέρος συνάντησης, και ζουν με το δικό τους τρόπο, και με άρωμα Prermier League την αγωνία τους για την αγαπημένη τους ομάδα. Στα ντέρμπι, συγκεντρωνόμαστε στο μαγαζί με καλούς φίλους, πίτσα και εννοείται μπύρα!

 

Ε: Ευχαριστούμε για το χρόνο σου, σου ευχόμαστε ότι καλύτερο ενόψει της υπόλοιπης επαγγελματικής σου καριέρας!