Το ποσό βαθμών της United δείχνει… πρωτάθλημα!;

Αναλύουμε τους μέχρι στιγμής πόντους-ανά-παιχνίδι της Manchester United και τους συγκρίνουμε με εποχές που στέφθηκε πρωταθλήτρια κατά τη θητεία του Sir Alex Ferguson.

 

Η ομάδα του Jose Mourinho δε κατάφερε να απειλήσει αισθητά τη Manchester City στο φετινό δρόμο για τον τίτλο, βρισκόμενη 13 βαθμούς πίσω, τέσσερα παιχνίδια πριν το φινάλε.

Παρά τη μεγάλη νίκη των «Κόκκινων Διαβόλων» μέσα στο γήπεδο της συμπολίτισσας, η ήττα μια βδομάδα μόλις έπειτα, από τη West Brom, σήμαινε τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος για την ομάδα του Pep Guardiola.

 

 

Παρόλα αυτά, οι 74 πόντοι σε 34 αγώνες που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής η Manchester United, είναι οι υψηλότεροι  στην μετά-Ferguson εποχή, κάτι που φυσικά επισκιάζεται από τη φοβερή πορεία της City.

Εαν οι «Πολίτες» συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, πραγματοποιώντας 2,64 πόντους ανά παιχνίδι, ή και παραπάνω, θα ξεπεράσουν το ρεκόρ των 2,5 πόντων ανά αγώνα της χρονιάς 2004/05 της Chelsea.

Από την άλλη, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» σημειώνουν μέχρι στιγμής 2,18 πόντους ανά παιχνίδι, πράγμα που σημαίνει πως σε εννιά από τις συνολικά 26 χρονιές της Premier League, θα μπορούσαν να στεφθούν εύκολα πρωταθλητές!

 

Οι πόντοι ανά παιχνίδι κάθε ομάδας μέχρι την 34η αγωνιστική, τη χρονιά που στέφθηκε πρωταθλήτρια.

 

Μάλιστα, οι 74 πόντοι που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής, σημαίνουν την δέκατη καλύτερη σεζόν της ομάδας, στις συνολικά 26 στην περίοδο της Premier League, 10 κάτω από την πρώτη καλύτερη και 17 πάνω από τη χειρότερη.

 

 

Υπό τις οδηγίες του David Moyes, η United σύλλεξε 1,7 πόντους ανά αγώνα, ενώ ο διάδοχός του, Luis van Gaal κατάφερε να βελτιώσει την κατάσταση, σημειώνοντας 1,93 πόντους ανά αναμέτρηση. Την επόμενη αμέσως σεζόν, έκανε μόλις 1,73 ανά παιχνίδι, πριν την τελική απομάκρυνσή του από τον πάγκο του συλλόγου.

Αν η United μέχρι το τέλος της σεζόν διατηρήσει το στατιστικό των 2,18 πόντων, τότε θα είναι η πρώτη χρονιά στη μετά-Ferguson εποχή, που συλλέγονται πάνω από 2 πόντοι ανά παιχνίδι της Premier League για την ομάδα, σε ένα ποδοσφαιρικό έτος.

 

 

Όπως φαίνεται από την παραπάνω γραφική παράσταση, η φετινή ομάδα του Jose Mourinho, τέσσερα παιχνίδια πριν το τέλος, έχει συλλέξει παραπάνω πόντους απ’οτι σε προηγούμενες 16 χρόνιες, έξι από τις οποίες, η ομάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια. 

Με λίγα λόγια, τα φετινά αποτελέσματα των «Κόκκινων Διαβόλων» σε προηγούμενο έτη, έχουν καταφέρει να στέψουν την ομάδα πρωταθλήτρια. Φέτος όμως, λόγω της σαρωτικής πορείας της συμπολίτισσας, η United δε κατάφερε να πλησιάσει ποτέ αρκετά την κορυφή. Όπως δήλωσε ο Mourinho το Φεβρουάριο, το κλειδί της επιτυχίας είναι η συνοχή, κάτι που η ομάδα σε ορισμένα παιχνίδια δεν είχε, επιτρέποντας στο σύνολο του Guardiola να ξεφύγει βαθμολογικά.

 

Πηγή: Sky Sports