Η μεγάλη ευκαιρία του Solskjaer

Μπορεί να έχει κερδίσει έντεκα διαφορετικούς αντιπάλους, μα κανένας δεν ήταν ο «μεγάλος αντίπαλος». Μπορεί ο Solskjaer να ήρθε ως υπηρεσιακός προπονητής, όμως μια νίκη κόντρα στην Liverpool μπορεί να αλλάξει την ιστορία. Ο Νορβηγός πρέπει να «αρπάξει» την ευκαιρία και να αποδείξει πως ήρθε για να μείνει στο Manchester.

 

 

Το ποντάρισμα που αποδίδει… χρυσάφι

Η πρόσληψη του Ole Gunnar Solskjaer δεν μπορούμε να πούμε πως ήταν κάτι παραπάνω από ένας πειραματισμός των διοικούντων της Manchester United. Ο 45χρονος Νορβηγός πραγματοποιούσε διάλειμμα από τις υποχρεώσεις του με την Molde, καθώς το πρωτάθλημα της Νορβηγίας διακόπτεται από τον Δεκέμβριο έως και τον Μάρτιο κάθε αγωνιστικής χρονιάς, όταν και προσεγγίστηκε από τους Άγγλους. Πλέον, η επιστροφή του στα πάτρια εδάφη θα καθυστερήσει σίγουρα έως τον Μάιο, ενώ αυτό που παραμένει ερωτηματικό, είναι μήπως αναβληθεί επ’ αόριστον.

Στο Manchester έφτασε την 19η του Δεκέμβρη του 2018. Έκτοτε, μετράει όχι μία, ούτε δύο, μα έντεκα νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα σε σύνολο 13 αναμετρήσεων, για όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει η United. Παραλαμβάνοντας μια ιδιαίτερα αναστατωμένη ομάδα από τα χέρια του προκατόχου του, Jose Mourinho, o Νορβηγός πιστώνεται της ριζικής αλλαγής, σε κάθε επίπεδο, που «εκπέμπει» ο σύλλογος.

 

Σημαντικές αλλαγές, άμεση επίδραση

Από την πρώτη παρουσία του Solskjaer στον πάγκο της United, οι ποδοσφαιριστές έδειχναν πλήρως εναρμονισμένοι με την νοοτροπία του προπονητή τους. Ο Νορβηγός προπονητής μπορεί να μην έχει σπουδαίο background στην-μικρή-έως τώρα πορεία του ως coach, τα πράγματα όμως είναι διαφορετικά, όταν μιλάμε για προσωπικότητες. Ο χαρακτήρας λοιπόν Solskjaer, κατάφερε να επαναφέρει την τάξη στα αποδυτήρια του συλλόγου, επαναφέροντας τη λέξη «γόητρο» στα μυαλά των παικτών του.

 

 

Η αλλαγή στον ψυχολογικό τομέα φ