Ένας άλλος κόσμος λίγο πιο… Fantasy!

Μετράμε αντίστροφα λοιπόν για την έναρξη του αγαπημένου μας πρωταθλήματος, τηςPremier League. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι σε λίγο ξεκινάει και η Fantasy Premier League. Τι θα πει δεν ξέρετε τι είναι αυτό?? Ντροπή σας!!! Καιρός να μάθετε.

 

Η Fantasy Premier League είναι στην ουσία ένα παιχνίδι το οποίο διοργανώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Premier League. Μπαίνετε στη θέση του μάνατζερ και σκοπός σας είναι να πάρετε τους παίκτες που πιστεύεται θα αποδώσουν καλύτερα στην πραγματικότητα και θα δώσουν τους περισσότερους πόντους σε εσάς εντός του παιχνιδιού.

Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε δεκαπέντε ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων δυο είναι τερματοφύλακες, πέντε αμυντικούς, πέντε μέσους και τρεις επιθετικούς. Έπειτα διαμορφώνετε το σύστημα έτσι όπως πιστεύετε θα είναι πιο αποδοτική η ομάδα σας. Να σημειωθεί ότι οι παίκτες στο πάγκο δεν δίνουν πόντους. Κάθε παίκτης έχει μια ορισμένη τιμή και όταν ξεκινάτε το παιχνίδι έχετε ένα διαθέσιμο μπάτζετ 100 εκατομμυρίων λιρών.

 

 

Αφού πλέον έχετε φτιάξει την ομάδα σας πάμε να δούμε πως παίρνει πόντους η κάθε γραμμή. Στη θέση του τερματοφύλακα το βασικό είναι να μην δεχτεί κάποιο γκολ. Δεύτερο σημαντικό είναι πόσες αποκρούσεις θα κάνει στον αγώνα και επιπλέον αν καταφέρει και αποκρούσει κάποιο πέναλτι. Πόντους παίρνει επίσης κάθε παίκτης ανάλογο τα λεπτά που θα αγωνιστεί.

Οι αμυντικοί έχουν και αυτοί σαν βασικό στόχο να κρατήσουν το μηδέν αλλά ξεχωρίζουν αυτοί που θα βγουν μπροστά να μοιράσουν ασιστ και να σκοράρουν. Αρκετές φορές είναι αυτοί που δίνουν τους περισσοτέρους πόντους σε μια αγωνιστική.

Στο Fantasy πλεονέκτημα έχουν οι επιθετικογενείς μέσοι και παίκτες τύπου Kante, που στη  πραγματικότητα αλωνίζουν το γήπεδο, εδώ δεν έχουν καμία τύχη. Οι συγκομιδή πόντων γίνεται κυρίως από τα γκολ και τις ασιστ, συν ένα πόντο αν δεν δεχτεί η ομάδα τέρμα.

 

 

Η γραμμή μας κρούσης είναι οι επιθετικοί που πρέπει να «ματώνουν» όσο πιο πολύ γίνετε τα αντίπαλα δίχτυα και να μας γεμίζουν χαρά! Μικρή συνεισφορά έχουν και οι ασιστ. Κάτι καλύτερο από το τίποτα.

Ο πάγκος είναι οι τέσσερις παίκτες που δεν έχουμε επιλέξει να αγωνιστούν και δεν μας δίνουν πόντους. Ο ρόλος τους είναι σε περίπτωση που κάποιος ενδεκαδάτος δεν αγωνιστεί ούτε ένα λεπτό να τον αντικαταστήσουν. Προσοχή οι αλλαγές γίνονται με προτεραιότητα στη σειρά που τους έχετε τοποθετήσει στο πάγκο και μόνο παίκτες της ίδιας γραμμής μπορούν να αντικατασταθούν.

Τέλος, κάθε αγωνιστική επιλέγεται έναν Captain και έναν Vice Captain. Αυτό σημαίνει ότι οι πόντοι του αρχηγού σας θα διπλασιαστούν και σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί το ρόλο του θα πάρει ο αναπληρωματικός αρχηγός.

 

 

Ελπίζω να σας έδωσα μια γενική ιδέα για το τι συμβαίνει στον «μαγικό κόσμο» του Fantasy Premier League. Μεγάλη μας χαρά θα ήταν να συμμετάσχετε στην λίγκα των Eyap και μείνετε μαζί μας γιατί έρχονται αναλύσεις, προτάσεις και θα εξηγήσουμε τι ρόλο παίζουν οι κάρτες.

Για να μπεις και συ στην λίγκα των Ελλήνων Υποστηρικτών Αγγλικού Ποδοσφαίρου πληκτρολόγησε τον κωδικό 265507-54866 στην αντίστοιχη επιλογή.

 

Συντάκτης: Σάκης Πετράκης