Πλίμουθ

Πλίμουθ

Ίδρυση

1886

Ιδιοκτήτης

James Brent

Πρόεδρος

James Brent

Προπονητής

Derek Adams

Γήπεδο

Home Park Stadium

Χωρητικότητα

17.800

Παρατσούκλι

The Pilgrims

Club History

Η Plymouth Argyle Football Club είναι ένας επαγγελματικός ποδοσφαιρικός σύλλογος του Plymouth, της περιοχής του Devon και αγωνίζεται στην League One, αφού προβιβάστηκε το 2016-2017, ως πρωταθλήτρια της League Two. Είναι μία από τις δύο ομάδες της περιοχής, που παίζουν σε επαγγελματικό επίπεδο. Η έτερη είναι η Exeter City, που είναι και τοπικοί αντίπαλοι για την ομάδα.

Από το 1903, όπου έγινε επαγγελματικός ο σύλλογος, έχει κερδίσει πέντε πρωταθλήματα Football League (ένα της Division Two και δύο της Division Three), πέντε τίτλους της Southern League και έναν της Western League. Το 2009-2010 ήταν η 42η φορά, που η ομάδα αγωνιζόταν στην Δεύτερη κατηγορία. Η ομάδα κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων νικών της σε επίπεδο πρωταθλήματος στην Τρίτη κατηγορία, όπου κατετάγη στην πρώτη θέση δύο φορές.

Το παρατσούκλι τους είναι “The Pilgrims”, εμπνευσμένο από την Αγγλική θρησκευτική ομάδα, που έφυγε από την πόλη για τον Νέο Κόσμο το 1620. Το έμβλημα της ομάδας συμβολίζει το Meyflower, το πλοίο που κουβάλησε τους Pilgrims στην Μασαχουσέτη. Η ομάδα παίζει με τις σκούρες πράσινες και άσπρες εμφανίσεις, με μικρές εξαιρέσεις τις δεκαετίες του ’60 και το ’70. Η πόλη του Plymouth είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, που ποτέ δεν έχει βρεθεί στην κορυφαία κατηγορία.

 

1

Champion

Football League Second Division

2003-2004

2

Champion

Football League Third Division

1958–59, 2001–02
Image
Image

Image